Professionele drone service voor diverse toepassingen

Bij onze drone service kan je rekenen op een uitgebreide reeks diensten, variërend van adembenemende promotievideo’s tot grondige inspecties van o.a. zonnepanelen. We zorgen ervoor dat je weet of je zonnepanelen nog renderen, of je je dak/muren nog moet isoleren etc.

We voeren vluchten uit met een RPAS (Remotely Piloted Aircraft System), in de volksmond beter bekend als een drone. We werken volgens de nieuwe Europese wetgeving, met gebreveteerde piloten en professioneel materiaal op maat van de opdracht.

Gebouwen en gevels

Thermografische camera

Opmeting - 3D-scan - Pointclouds

BIM / As-built

Luchtfoto's, -video's en promovideo's

Begeleiding van A tot Z

Onze drone service omvat:

  • De aanvraag bij DGLV
  • De huur van een professionele drone, afhankelijk van de aard van de inspectie
  • De huur van een piloot
  • De nodige verzekeringen
  • Eventueel een extra cameraman

Onze piloten zijn VCA-gecertificeerd en beschikken over de nodige vergunningen om klasse 1A vluchten met hoog risico uit te voeren.

Drone service toepassingen

Inspectie van gebouwen en gevels

We hebben een zoomcamera waarmee we vanaf een veilige afstand details van het gebouw of de installatie die geïnspecteerd dient te worden, kunnen opmeten. Zo kunnen we storm- of brandschade opmeten, controleren of de goten schoon zijn voor dakonderhoud en losliggende of gebarsten dakpannen en vervuiling tijdig opsporen.

Drone service

Inspectie met thermografische camera

We kunnen fouten in systemen of in de bouwschil vinden door een thermografische scan van een gebouw of zonnepanelen uit te voeren. Onze Flir-camera is zeer betrouwbaar en één van de beste in zijn soort. Onze expertise ligt in het opsporen van lucht- en waterlekken, koudebruggen, fouten in zonnepanelen en rioleringsproblemen.

Drone service

Precieze opmetingen, 3D-scan, Pointclouds

Onze drone service is ideaal voor de opmeting van daken, gevels en hoogteverschillen op bouwterreinen. De drone vliegt volgens een vooraf gedefinieerde route en neemt overlappende foto’s van het te meten gebied. Zo genereren we data voor orthofoto’s, 3D-modellen en pointclouds, dit in hoge resolutie met grote nauwkeurigheid.

Pointcloud met drones gerealiseerd
Drone service

BIM / As-built

We kunnen de situatie vastleggen met onze RPAS en luchtfoto’s. Vanuit deze software kunnen omzettingen naar AUTO-CAD en BIM modellen gemaakt worden. Deze metingen kunnen door gebruik van een RTK GPS tot op 2-3cm nauwkeurig gemaakt worden.

Drone service opmetingen en BIM
Drone service

Luchtfoto's en video’s

We beschikken over verschillende drones en camera’s die we kunnen inzetten volgens jouw wensen. Onze drones zijn uitgerust met hoog kwalitatieve cameragimbals, waardoor beelden vloeiend en stabiel worden opgenomen.